במהדורת החדשות הטובות מישראל –11 במאי 2025, בין הכותרות הבולטות:
- ישראל מגינה על הדרוזים הסורים מפני טבח ומטפלת בפצועיהם.
- מדענים ישראלים פיתחו טיפול חדשני לעצירת איבוד דם מסיבי.
- תרומה פרטית עצומה תאפשר הכשרת דור חדש של רופאים ישראלים.
- אקוודור פתחה נציגות דיפלומטית בירושלים.
- ישראלים – צעירים ומבוגרים – זוכים בפרסים מתמטיים בינלאומיים יוקרתיים.
- ירידה בגירעון התקציבי ועלייה בהשקעות בכלכלת ישראל.
- שער ניצחון של ישראלי משגע את אוהדי הכדורגל באנגליה.
- קבוצת רובוטיקה ישראלית מובילה מוותרת על הפרס – כדי לשמור שבת.
חדשות חיוביות במהלך מלחמה
חייל בצה"ל וניצולי אומות העולם במשפחתו. הסבים-רבים של נח הסתירו עליית גג בביתם בהולנד אישה יהודייה במהלך השואה. גם אחיה של סבתא-רבתא שלו הסתיר זוג יהודים ושלושת ילדיהם – ובזכות מעשיו זכה לתואר המכובד "חסיד אומות העולם". כיום, נח משרת בגאווה כחייל בצה"ל.
https://unitedwithisrael.org/watch-how-an-idf-soldiers-great-grandparents-saved-jews-during-the-holocaust/
הצלת הדרוזים הסורים. המרכז הרפואי זיו בצפת קלט בשבוע האחרון 32 דרוזים פצועים מהקרבות בסוריה, ביניהם גם שתי נשים בהריון. צה"ל גם הקים מתקן רפואי נייד סמוך לכפר הדרוזי חד׳ר ומסייע בהגנה על הקהילה הדרוזית מפני טבח אפשרי.
https://www.i24news.tv/en/news/middle-east/levant-turkey/artc-32-syrian-druze-so-far-treated-in-israeli-hospital
https://www.jns.org/idf-sets-up-field-triage-facility-for-syrian-druze-civilians/
https://www.jns.org/idf-strikes-in-syria-amid-violence-against-druze-community/
שלד רובוטי מצרפת בישראל. חייל צה"ל שנפצע קשה בעזה עשה את צעדיו הראשונים בשיקום במרכז הרפואי שיבא. שיבא הוא אחד מהמוסדות הבודדים בעולם שבהם מופעל האקזוסקלטון הרובוטי Atalante X של החברה הצרפתית-אמריקאית Wandercraft.
https://unitedwithisrael.org/severely-injured-idf-soldier-walks-again-thanks-to-robotic-exoskeleton/
https://www.youtube.com/watch?v=V_xnLd4yqDg
חי. לרגל יום העצמאות ה-77 של ישראל, חוברת הזמרת הבינלאומית נטע ברזילי לסוכנות היהודית ויוצרת גרסה מחודשת לשיר האייקוני "חי" מאירוויזיון 1983 – כסמל לחוסנה של מדינת ישראל בימים מאתגרים אלו.
https://www.jns.org/netta-barzilai-teams-up-with-jewish-agency-to-drop-independence-day-tune/
תראו! איזה עם מופלא אנחנו. כתבה נפלאה מאת ארלין קושנר שמבליטה את הרוח הישראלית ואת העוצמה של העם שלנו.
https://arlenefromisrael.info/look-how-marvelous-our-people-are/
מפגש מקרי בגבול עזה הופך לקרן הון סיכון. סיפור של "רק בישראל": שני מילואימניקים נפגשו באקראי סמוך לגבול עזה, ומהמפגש נולדה קרן ההשקעות TBC VC שגייסה בתוך שלושה חודשים סכום של 35 מיליון דולר לטובת סטארט-אפים ישראליים. חלק מהכסף יועבר גם לארגון "גב ללוחם" כדי לסייע ללוחמים נוספים.
https://www.timesofisrael.com/35-million-vc-fund-launches-thanks-to-reservists-chance-encounter-on-the-gaza-border/
https://www.gavla.org.il/gav-lalohem-ngo-2024/
עזרו לתמוך בטיפול בחיילי צה"ל. "בית בנימין", ליד העיר הרוחנית צפת, הוא מרכז שיקומי וחווייתי עבור חיילי צה"ל, משפחותיהם, משפחות שפונו מבתיהן, וקרובי משפחה הנמצאים בקשיים.
https://www.youtube.com/watch?v=ysXhDvC7PpA
https://causematch.com/beitbinyamin25/igno/
https://www.instagram.com/reel/DEKpADkRdfV/?igsh=a3pucm90NW91dGd1
https://beitbinyamin.org/
הישגים רפואיים של ישראל
טיפול מציל חיים – בהצלחה. חברת Inspire Technologies הישראלית השתמשה במערכת INSPIRA ART100 במרכז הרפואי ווסטצ'סטר בניו יורק, לצורך סירקולציה וחמצון דם של מטופל. זהו השימוש הקליני הראשון בעולם בטכנולוגיה החדשנית לתמיכה בחיים של החברה.
https://finance.yahoo.com/news/inspira-technologies-announces-successful-treatment-123000786.html
טיפול לב בטוח יותר. חברת CardioVia הישראלית קיבלה לאחרונה אישור מה-FDA האמריקאי למערכת ViaOne שלה, שמאפשרת גישה בטוחה (ללא מחט) לפריקרדיום – הקרום הדק שמקיף את הלב. כך ניתן לבצע טיפולים זעיר-פולשניים חדשניים במקום ניתוחי לב מסובכים ומסוכנים.
https://www.cardiovia.com/
פריצת דרך בטיפול באיבוד דם מסיבי. חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים וחיל הרפואה של צה"ל גילו פפטיד שמפעיל את החלבון PKC-ε ומשפר בצורה דרמטית את סיכויי ההישרדות של פצועים הסובלים מאיבוד דם רב – כולל חיילים בשדה הקרב.
https://www.ynetnews.com/health_science/article/bkler7vgxg
מעקב אחרי סימנים חיוניים – ללא מגע. בתקופת מגפת הקורונה הובילה פרופ’ יונינה אלדר מהמכון ויצמן פיתוח של טכנולוגיית רדאר לבדיקת מצב בריאותי מרחוק. כיום, המעבדה שלה מציגה את BRAHMS – מערכת בינה מלאכותית שיכולה לנתח תנועות חזה עדינות ולזהות מצבים רפואיים בזמן אמת.
https://www.israel21c.org/noncontact-radar-unit-monitors-patients-vitals-remotely/
https://www.weizmann.ac.il/math/yonina/manya-igel-center-biomedical-engineering-and-signal-processing
חיים ארוכים ובריאים. חוקרים מאוניברסיטת בר-אילן ניתחו את ההבדלים ברצפי חלבונים ביונקים עם תוחלת חיים שונה. הם גילו ששחפים, לווייתנים ובני אדם בעלי חיים ארוכה יותר חולקים תכונות מסוימות בחלבונים – שכנראה מגינות מפני מחלות זקנה כמו סרטן.
https://www.newswise.com/articles/new-research-reveals-nature-s-secret-to-healthy-longevity
https://www.nature.com/articles/s41467-025-58762-x.epdf
כך חיידקים משתלטים על תאים. חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים גילו כי החלבון CsrA בחיידקים יוצר "מרכז בקרה" בתוך תא נגוע – וממנו מופעלות גנים שמובילים להתפתחות המחלה. בעתיד, ניתן יהיה לשבש את המרכז הזה ולעצור זיהומים לפני שהם מתפשטים.
https://www.afhu.org/2025/04/29/a-hidden-control-center-how-bacteria-regulate-their-attack-strategies/
https://www.nature.com/articles/s41467-025-58829-9#Sec2
תרומה של 125 מיליון דולר לאוניברסיטת תל אביב. נשיא חברת ההשקעות Blackstone ג’ונתן גריי ורעייתו מיינדי תרמו סכום שיא לפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב – על מנת להגדיל את מספר הרופאים בישראל. כעת תישא הפקולטה את שמם.
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/blackstone-president-to-donate-125-million-to-tel-aviv-universitys-medical-school-nyt/
https://israfan.com/p/blackstone-gray-donation-tel-aviv-university
חוגגים את החיים. השגריר האמריקאי לשעבר מייק האקבי קיבל את פרס "מגן ישראל" מטעם ארגון ההצלה "איחוד הצלה", באירוע חגיגי שנערך במוזיאון הסובלנות בירושלים. הוא שיתף כיצד מתנדב של הארגון הציל את חייו של שליח באחת מהמשלחות שלו.
https://www.jns.org/huckabee-united-hatzalah-is-an-organization-worth-celebrating/
ישראל היא כוללת וגלובלית
גשם של צעצועים. אוהדי קבוצת הכדורסל הבכירה הפועל ירושלים הפכו את המגרש לים של בובות פרווה באירוע מיוחד שנקרא "זריקת הבובות". כל הבובות ייאספו ויועברו לילדים בבתי חולים, מקלטים ובתי ספר בירושלים – להביא שמחה וחיוך לעיניים צעירות.
https://simchaspot.com/blog/2025/05/06/hapoel-jerusalem-fans-turned-the-court-into-a-sea-of-stuffed-animals-during-the-doll-toss-these-toys-will-soon-bring-joy-to-children-in-hospitals-shelters-and-schools-across-yerushalaim/
מאתיופיה לירושלים. לקראת יום ירושלים הקרב, הכתבה הזו מוקדשת לאותם עולים מאתיופיה – שכיום הם ישראלים – שבעבר רק חלמו להגיע לירושלים, עד שמדינת ישראל חילצה אותם.
https://jewishwebsite.com/featured/yom-yerushalayim-from-ethiopia-to-jerusalem/106044/
קודם אירלנד – עכשיו ספרד. לאחר שנחשפה הבטחת השווא של ממשלת אירלנד לא לרכוש נשק מישראל, מתברר שגם ממשלת ספרד הפרה התחייבות דומה. למעשה, מאז אוקטובר 2023 העניקה ספרד 46 חוזים בשווי של יותר מ־1.2 מיליארד יורו לחברות ביטחוניות ישראליות.
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/spain-gave-israeli-defense-firms-46-contracts-since-gaza-war-despite-govt-pledge-report/
מל"טים לצבא גרמניה. חברות UVision והתעשייה האווירית הישראליות משתפות פעולה עם חברות גרמניות לייצור מל"טים מתקדם לצבא גרמניה. UVision וריינמטאל ייצרו יחד את סדרת Hero, ואילו IAI ו-MBDA יקדמו את המל"ט Harop.
https://www.jns.org/israeli-firms-to-supply-german-military-with-armed-drones/
https://en.globes.co.il/en/article-israeli-firms-to-arm-germany-with-suicide-drones-1001508356
אירועים בבירה. ועידת המדיניות הבינלאומית הראשונה של JNS בירושלים כללה שורה מרשימה של דוברים. עוד התקיימו טקסי יום הזיכרון, חידון התנ"ך העולמי לנוער, וקבלת הפנים החגיגית של נשיא המדינה ליום העצמאות.
https://rjstreets.com/2025/05/04/in-jerusalem-new-conference-annual-memorial-and-independence-day/
אקוודור פותחת משרד טכנולוגיה דיפלומטי בירושלים. נשיא המדינה יצחק הרצוג קיבל בברכה את נשיא אקוודור, דניאל נובואה, בביקורו הרשמי הראשון בישראל. בטקס חגיגי נחנך מרכז מחקר ופיתוח חדשני של אקוודור בירושלים – עם מעמד דיפלומטי מלא.
https://www.jns.org/ecuador-opens-diplomatic-tech-office-in-jerusalem/
איך להחרים את ישראל. לפני כ־14 שנה כתבתי סדרת בלוגים על כל המוצרים והשירותים שצריך להימנע מהם אם באמת רוצים להחרים את ישראל. עכשיו מתפרסם מאמר מעודכן ומקיף יותר – 15 שלבים מלאים – מאת יהושע הופמן.
https://www.futureofjewish.com/p/how-to-boycott-israel-a-guide
10 המצאות ישראליות שמשנות את העולם. קוראי הניוזלטר הזה ודאי מכירים: מצלמת הגלולה, פאנלים סולאריים גמישים, הידרופוניקה מדברית, אריזות אקולוגיות, שלד רובוטי ReWalk, הפקת מים מהאוויר עם Watergen, תחבושת חירום, דימות רפואי מבוסס בינה מלאכותית, בשר מתורבת, וטכנולוגיה לחלל.
https://www.youtube.com/watch?v=eaNFak3fbis
מדע וטכנולוגיה
הכי הרבה מיומנויות בינה מלאכותית בעולם. לפי מדד הכישורים של LinkedIn בתחום ה-AI, ישראל מדורגת ראשונה בעולם באחוז העובדים בעלי כישורים בתחום הבינה המלאכותית (1.98%). ישראל מובילה בתחומי החינוך, הפיננסים, התעשייה, והטכנולוגיה. נשים בישראל מובילות במיוחד – עם שיעור של 2.95%, כמעט פי שלושה מהממוצע ב-87 המדינות שנסקרו.
https://www.timesofisrael.com/israel-tops-list-of-countries-with-highest-self-reported-ai-skills/
מדענים יוקרתיים. שלושה מדענים צעירים מישראל זכו בפרס בלווטניק היוקרתי לשנת 2025 – כל אחד בסכום של 100,000 דולר: יונתן שטייצר ממכון ויצמן (אפיגנטיקה), בנימין פאלמר מאוניברסיטת בן-גוריון (ביומינרליזציה אורגנית), וחיים גרפינקל מהאוניברסיטה העברית (חיזוי מזג אוויר).
https://blavatnikawards.org/news/items/2025-laureates-prestigious-blavatnik-awards-young-scientists-israel-announced/
פרס המתמטיקה בסך 3 מיליון דולר. המתמטיקאי הישראלי-אמריקאי דניס גייטסגורי זכה בפרס Breakthrough לשנת 2025 – אחד מהיוקרתיים בעולם – על תרומתו להוכחת השערת לאנגלנדס הגיאומטרית, שנחשבת בעיני רבים ל"תיאוריה המאוחדת של המתמטיקה".
https://www.jpost.com/diaspora/article-850057
שתי מדליות זהב באולימפיאדת הבנות האירופית למתמטיקה. נבחרת ישראל זכתה בשתי מדליות זהב ובשני ציונים לשבח באולימפיאדת המתמטיקה האירופית לנערות (EGMO) שנערכה בפרישטינה, קוסובו. נטע אילני ואולגה בסוב דורגו במקומות 5 ו־11 מתוך 219 משתתפות מ־56 מדינות.
https://www.jpost.com/israel-news/article-851094
כבוד לטכנולוגיה הישראלית. חברת Bettear הישראלית היא מובילה עולמית בהנגשת שמע והזרמת קול. המערכות שלה מותקנות באולמות מופעים, מוזיאונים, תיאטראות, מרכזים תרבותיים, קמפוסים ובתי דיור מוגן ב-60 מדינות. בישראל לבדה – כ־4,000 מוסדות משתמשים בטכנולוגיה.
https://www.israel21c.org/assistive-listening-updated-for-the-digital-age/
https://www.youtube.com/watch?v=Bw_xjOpM9M8
רובוט צובע קירות. הרובוט EG7 של חברת Okibo הישראלית משייף וצובע קירות גבס באופן אוטונומי, תוך שימוש בסריקה תלת־ממדית חכמה בזמן אמת ואלגוריתמים מדויקים שפיתחה החברה. אין צורך בהכנות, מדידות או סימונים מיוחדים. החברה אף פתחה מטה חדש בארה״ב.
https://okibo.com/
https://www.youtube.com/watch?v=3fv9hggiy_M
מהפכה בלוחות זמנים בבנייה. חברת Buildots הישראלית טוענת כי היא מצליחה לקצר זמני בנייה ב־50% בממוצע – ובכ־3 חודשים פחות לכל פרויקט. החברה פועלת עם יותר מ־50 חברות בנייה ברחבי העולם. אחד ממקרי המבחן שלה הוא בניית בית החולים רויאל בורנמות׳ בבריטניה.
https://www.calcalistech.com/ctechnews/article/sm24gdi85
https://pages.buildots.com/hubfs/Bournemouth%20Hospital-case%20study-9.pdf?hsLang=en
בינה מלאכותית ישראלית לפיתוח משחקים. חברת Sett הישראלית מציעה פלטפורמה חדשנית ליצירת תוכן ופרסומות למשחקים סלולריים. המערכת לומדת מנתוני קמפיינים חיים, התנהגות מתחרים ודפוסי שימוש של גולשים – וכך יוצרת תוכן בעל ביצועים גבוהים במיוחד.
https://www.calcalistech.com/ctechnews/article/hkeiua00geg
https://www.sett.ai/
כלכלה ועסקים
החוב הלאומי מצטמצם. הגירעון התקציבי של ישראל הצטמצם בחודש מרץ 2025 לשיעור של 5.2% מהתמ"ג – שווה ערך ל־105.5 מיליארד ש"ח – וזוהי כבר ירידה רצופה במשך שישה חודשים. ברבעון הראשון של 2025 רשמה ישראל עודף תקציבי של 3.7 מיליארד ש"ח, לעומת גירעון של 26.4 מיליארד ש"ח באותה תקופה אשתקד.
https://en.globes.co.il/en/article-israels-fiscal-deficit-continued-to-narrow-in-march-1001507309
גיוס של מיליארד דולר במרץ. סטארטאפים ישראליים גייסו יותר ממיליארד דולר במרץ 2025 – עלייה של יותר מ־20% לעומת מרץ 2024. סך הגיוסים ברבעון הראשון של השנה עמד על 2.1 מיליארד דולר – עלייה של 24% לעומת התקופה המקבילה אשתקד.
https://en.globes.co.il/en/article-israeli-startups-raised-over-1b-in-march-1001506631
השקעה במקום סיוע – מודל של "כולם מרוויחים". היוזמה להגדיר מחדש את הסיוע האמריקאי לישראל כ"השקעה משותפת" צוברת תאוצה. ח"כ עמית הלוי מוביל מהלך להחלפת מודל הסיוע הישן במסגרת חדשה המבוססת על חדשנות, שותפות שווה ואינטרסים הדדיים.
https://tps.co.il/articles/israel-moving-to-replace-u-s-aid-with-win-win-investment-model/
הפתעה לנוסעים הישראלים הראשונים לטירנה. חברת סנדור, חברה-בת של אל-על, חנכה את הקו הישיר החדש מתל אביב לבירת אלבניה בטיסה חגיגית. ראש ממשלת אלבניה, אדי ראמה, קיבל את פני הנוסעים בארוחת ערב חגיגית בארמון הנשיאות.
https://passport.news/article/483
תמיכה בשיקום פלילי בארה"ב. חברת SuperCom הישראלית זכתה בחוזים חדשים באריזונה ויוטה, ובכך הרחיבה את פעילותה לשמונה מדינות בארה"ב בתוך פחות משנה. בנוסף, נחתם חוזה חדש לניטור אלקטרוני עם רשות ממשלתית במדינת קנטאקי.
https://www.prnewswire.com/news-releases/supercom-secures-new-electronic-monitoring-contract-in-utah-expanding-us-presence-into-8th-new-state-in-less-than-a-year-302441245.html
https://www.supercom.com/pr
הזמנות היי-טק בסך 49 מיליון דולר. בתוך פחות משלושה שבועות, זכתה חברת גילת רשתות לוויין הישראלית בהזמנות בשווי כמעט 50 מיליון דולר. ביניהן חוזה לחמש שנים בשווי 23 מיליון דולר לאספקת יחידות STT ניידות ללקוחות מחלקת ההגנה של ארה"ב (DoD).
https://www.gilat.com/pressreleases/gilat-awarded-up-to-23-million-multi-year-contract-to-service-satellite-transportable-terminal-units-for-us-dod-customers/
https://www.gilat.com/pressreleases/gilat-receives-over-11-million-defense-contract-from-a-leading-uav-company/
https://www.gilat.com/pressreleases/gilat-receives-over-15-million-in-orders-from-leading-satellite-operators/
רכישות, מיזוגים ואקזיטים נכון ל־11 במאי 2025: חברת Elastic רכשה את Keep הישראלית (בתחום AIOps). חברת Tripledot Studios, שהוקמה בידי ישראלים ופועלת מבריטניה, רכשה את פורטפוליו משחקי המובייל של AppLovin האמריקאית בעסקה המוערכת בכ־800 מיליון דולר.
השקעות סטארטאפים – נכון ל־11 במאי 2025: Orca AI גייסה 72.5 מיליון דולר, Ox Security גייסה 60 מיליון דולר, Onebeat גייסה 15 מיליון דולר, Sett.ai גייסו 15 מיליון דולר, ו־LeakZon גייסה 5 מיליון דולר.
תרבות, בידור וספורט
המסלול הנופי הארוך ביותר ביהודה ושומרון. ישראל חנכה לאחרונה את "דרך נוף גבעות" ביער הגבעות שבגוש עציון. המסלול באורך של 7 קילומטרים (4.3 מיילים) הוא הארוך ביותר מסוגו באזור, ומציע נופים עוצרי נשימה, שלווה יערית ואפשרות לטייל ברגל, לרכב באופניים או לנסוע ברכב.
https://www.jns.org/israel-opens-longest-scenic-route-in-judea-and-samaria/
וונדר וומן בת 40. מעט שחקניות הוליוודיות כמו גל גדות – היא יודעת לזהות נשק מרחוק, להרים רכב בסצנה אחת, לחתום על עסקאות נדל"ן במיליונים בסצנה אחרת, ולחזור הביתה בזמן לארוחת ערב עם ארבע בנותיה ובעלה. סרטיה גרפו יותר מ־2 מיליארד דולר – והיא השגרירה מספר אחת של ישראל בעולם.
https://www.jns.org/gal-gadot-turns-40-a-look-at-her-life/
אלוף שחמט. נועם ששון, ילד פלא ישראלי בן 11 וחצי, זכה בשתי מדליות באליפות העולם לנוער בשחמט שנערכה ברודוס. הוא התחרה בקטגוריית גילאי 10–12 וזכה במקום השני העולמי גם בשחמט מהיר וגם בשחמט בזק.
https://www.ynetnews.com/culture/article/r1cf3wzkxx
שער ישראלי שזיכה באליפות אנגליה. הכדורגלן הישראלי מנור סולומון הבקיע שער ניצחון בתוספת הזמן והביא לקבוצתו לידס יונייטד את אליפות ה-Championship באנגליה בניצחון 2–1 על פלימות'. כדאי לראות את הסרטון עם השער המרהיב וחגיגות האוהדים והקבוצה.
https://www.jns.org/israeli-soccer-star-strikes-to-seal-crown-for-englands-leeds-united/ https://www.youtube.com/watch?v=rnMUIGplzRg
רצי מרתון לונדון למען החטופים. במהלך מרתון לונדון השנתי, רצו 59 משתתפים עם כובעים צהובים ותמונותיהם של 59 החטופים שעדיין מוחזקים ברצועת עזה על חולצותיהם. הם ניצלו את המרחק – 42.2 קילומטרים – כדי לעורר מודעות למצוקתם, לאחר 570 ימים בשבי.
https://www.timesofisrael.com/london-marathon-runners-dedicate-races-to-the-59-remaining-gaza-hostages/
המדינה היהודית
רק בישראל. יאנקי פכלר כותב שישב בבית הכנסת יעל שבאמק רפאים בירושלים – לצידו ישבו זוכה פרס נובל, שגריר ישראל לשעבר וזוכה פרס ישראל. ספר התורה שבו קראו באותו בוקר הוברח מגרמניה על ידי הדוד-רבא שלו גרשון, שב־10 בנובמבר 1938 – בוקר שלאחר ליל הבדולח – הציל אותו מברלין.
https://www.yael.org.il/2019/02/
מזוזת השגריר האמריקאי. שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי, קבע מזוזה בכניסה למשרדו בירושלים – מזוזה שיש לה קשר עמוק לעבר המקראי של ישראל, שכן היא עשויה מאבנים שהובאו מהר עיבל, המקום המזוהה כמזבח יהושע.
https://israfan.com/p/huckabee-mezuzah-joshuas-altar
תפילה בשילה הקדומה. במהלך סיורו בישראל, ביקר השגריר מייק האקבי גם בתל שילה – המקום שבו שכן המשכן בימי התנ"ך. הוא נשא שם את תפילתה של חנה אם שמואל הנביא, והתפלל גם באופן אישי לשחרור החטופים.
https://worldisraelnews.com/watch-ambassador-huckabee-recites-prayer-upon-visiting-ancient-shiloh/
ממצאים ארכיאולוגיים מקראיים מושתקים. ביהודה ושומרון גילו ארכיאולוגים שפע של עדויות מהמקרא, באתרים כמו סבסטיה, סרטבא (אלכסנדריון), תל שילה, הרודיון, ומזבח יהושע בהר עיבל. עם זאת, קהילות אקדמיות בינלאומיות בחרמו את החוקרים, ויש להעלות את הממצאים לתודעה הציבורית.
https://tps.co.il/articles/boycotting-the-bible-israeli-archaeologists-punished-for-uncovering-biblical-sites/
יש דברים חשובים יותר מניצחון. נבחרת Trigon מבית הספר אמי"ת הדתי במודיעין ויתרה על ההשתתפות ביום הגמר של תחרות הרובוטיקה FIRST שנערכה ביוסטון, טקסס – כדי לשמור שבת. הנבחרת דורגה במקום ה־15 הכללי מתוך 600 קבוצות. שבע קבוצות ישראליות נוספות הגיעו לגמר בתחומים השונים.
https://www.timesofisrael.com/top-ranked-israeli-robotics-team-gives-up-championship-bid-over-shabbat-observance/
יהודי ישראל. ביום העצמאות של ישראל, מתוך אוכלוסייה של 10.1 מיליון תושבים, מנתה האוכלוסייה היהודית כ־7.7 מיליון – כ־45% מיהדות העולם כולה. כ־80% מהיהודים בישראל נולדו בארץ ("צברים").
https://www.timesofisrael.com/israeli-population-tops-10-million-for-1st-time/